Türkiye’nin ilk bilimkurgu öykü dergisi Roket’in 4. sayısı okurlarla buluştu.
Bilimkurgu öykü dergisi Roket’in dördüncü sayısı yayımlandı. On iki öyküden oluşan bu sayıda, okurları Kürtçeden Türkçeye çevrilen bir bilimkurgu öyküsü de bekliyor. Mîran Janbar’ın kaleme aldığı öyküyü Şerif Kaya Türkçeye çevirdi.
Derginin editörlüğünü yürüten Ruhşen Doğan Nar’ın dördüncü sayı için yazdığı önsöz şu şekilde:
DÖRTLENDİK
Dördüncü sayımızla siz bilimkurgu severlere bir kez daha merhaba diyoruz. Roket’i çıkarırken amaçlarımızdan biri basılı bilimkurgu dergiciliğinin bu topraklarda yapılabileceğini göstermekti. Eğer başarılı olursak Roket’in ardından başka dergilerin de ortaya çıkacağını tahmin ediyorduk.
Ne mutlu ki, başarılı olduk ve tahminimizde yanılmadık: Roket’in ilk sayısı çıktıktan sonra iki bilimkurgu dergisi daha yayın hayatına başladı. Bu bizim için oldukça sevindirici bir durum.
Roket sadece bilimkurgu dünyasını değil fantastik edebiyat dünyasını da etkiledi. Roket’in ikinci kaptanı, sevgili dostum Emre Bozkuş, “Orm” adında bir fantastik öykü ve resim dergisi çıkarıyor. İlk sayısı yakın zamanda okurlarla buluşacak. Roket’in kardeş dergisi Orm’a başarılar diliyorum.
Bu sayımızda yer alan yazarlar şöyle: Tunç Kurt, Seda Özses, Fatih Selvi, Ruhşen Doğan Nar, Şeyda Aydın, Can Kantarcı, Selim Erdoğan, Melisa Parlak, Emre Bozkuş, Bleda Gencay Sönmez, Bilge Ozan Kıran ve Mîran Janbar.
Bu sayımızın çeviri öyküsü yakınımızdan, Mezopotamya’dan... Mîran Janbar’ın Kürtçe öyküsünü değerli çevirmen Şerif Kaya dilimize çevirdi. Daha önce Kürtçeden Türkçeye bir bilimkurgu öyküsü çevrildi mi, bilmiyorum. Önümüzdeki sayı için yine harika bir sürprizimiz olacak.
Bilimkurgu yazarı Kaya Berk İpek, yapay zekâ programı kullanarak kapaktaki müthiş resmi ve bu sayıdaki görselleri hazırladı. Kendisine teşekkür ediyorum.
***
Son iki sayımızda ne yazık ki ölüm haberleriyle yazımı bitirmiştim. Bu sayımızda ise güzel bir haberle yazımı sonlandıracağım. Roket’in kadın kaptanı Melisa Parlak’ın kızı Talya dünyaya gözlerini açtı. Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum. Nazım Hikmet’in yazdığı gibi, “Hoş geldin bebek, yaşama sırası sende.” Bu yazıyı okuyacağın anı merakla bekliyorum.
İki bin kelimeyi geçmeyen, daha önce herhangi bir mecrada yayımlanmamış bilimkurgu öykülerinizi roketbilimkurgu@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.
Yeni sayımıza tüm kitap satış sitelerinden ulaşabilirsiniz.
Comments